zondag, mei 14, 2006

Molotov


Onbekenden hebben zondagochtend om 2.20 uur drie molotovcocktails gegooid naar het politiekantoor op de Sint-Bernardsesteenweg. Enkele nog aanwezige politiemannen konden de brand blussen.

De waarschijnlijke aanleiding is dubbel.
- Enerzijds zou er in dat politiekantoor een affiche van de dood teruggevonden Marokkaanse jongen Mohamed Bouazza zijn besmeurd met de tekst ‘Weer een makak minder’.'. Dat schreef Gazet Van Antwerpen vrijdag. Hoewel de krant erbij vermeldde dat het enkel om een gerucht ging.
- Anderzijds zijn er de uitspraken van de moeder van Mohammed Bouazza. Die verklaart dat de politie niets deed om haar zoon 'uit de Schelde te vissen'. Maar verschillende persbureaus schrijven dat ze zelf pas na vier dagen aangifte deed. Hoe erg de feiten ook zijn, in dat geval is het flauw om de politie de schuld te geven van die tragische dood.

Ik begrijp vooral niet hoe de onduidelijkheid over die twee aanleidingen kan blijven bestaan. Als er géén besmeurde affiche gevonden werd: zég dat dan. Als die er wél is: zeg dat ook en ontsla de verantwoordelijke(n) op staande voet.
Als mevrouw Bouazza pas na vier dagen aangifte heeft gedaan, durf dan ook openlijk zeggen dat ze -hoe groot haar verdriet ook is- onterecht de politie aanvalt. Als ze wel meteen alarm sloeg, maar weggelachen werd: straf dan die betrokken agenten.
Zo moeilijk kan het toch niet zijn om de waarheid over die twee zaken uit te vissen?
En zolang die duidelijkheid er niét is, zullen de verhalen en de verontwaardiging op de straat elke dag nóg groter worden.

1 opmerking:

Anoniem zei

los daarvan, als dezelfde flik mij meerdere malen per week om mijn paspoort zou vragen, ik zou ook een kort lontje krijgen.
gelukkig hebben we een burgemeester die het goed meent met onze wijk en afgaande op het interview dat hij gaf in de zevende dag van deze ochtend ook maar een mens van vlees en bloed blijkt te zijn.
ik zat in elk geval met krop in de keel de weekendkranten te lezen, zaterdagochtend.