zaterdag, juli 28, 2007

vakantiestraat


Het Jan-Lighartplein op het Kiel -aan de sociale woonblokken op de Boomsesteenweg- heeft niet meteen de allures van de Club Med.
En toch wordt het van 30 juli tot en met 4 augustus omgetoverd in een vakantiecentrum.
Vakantie in eigen straat heet het initiatief van Kazou, de jongerenwerking van de CM.
In het persbericht klinkt het zo:
"Deze buurt is speciaal gekozen omdat er veel sociaal en financieel achtergestelde gezinnen wonen, waarvan de kinderen weinig kansen krijgen om een echt vakantiegevoel te ervaren. Er zijn momenteel 40 buurtkinderen tussen 6 en 12 jaar oud ingeschreven van verschillende achtergronden (Albanië, Polen, Turkije, Marokko, Angola, België, …). Tien monitoren van Kazou staan in voor de begeleiding. Van maandag tot zaterdag zijn er activiteiten van 10 tot 18 uur. Er is ook een avondprogramma voorzien van 20 tot 22 uur. Op donderdag staat er een uitstap naar Planckendael op het programma en zaterdagavond wordt de vakantiestraat afgesloten met een buurtfeest, voor ouders, kinderen en de ganse buurt."

Ps: het kleinste lid van hetkielblogt.be redactieteam -mijn dochtertje van vier- ligt al twee weken op de intensieve van een ziekenhuis ... Het is allemaal héél griezelig geweest, maar nu is ze stilaan op de goede weg. Als hier wat minder berichten verschijnen, weet u waar onze gedachten wél zijn

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hopelijk kan dat kleine redactielid snel weer aan de slag. Sterkte

Anoniem zei

Zo pril, zo jong en dan al zo'n beproeving voor haar en de ouders.
In het komende vrijdaggebed zullen we voor haar bidden.
Gershom (alias Kiel-ie-wa)

Anoniem zei

sterkte, mate.

Anoniem zei

Ik volg het hier al eventjes en dacht dat jullie in verlof waren,maar dit is minder goed nieuws. Ik hoop dat het snel weer beter gaat met haar. veel sterkte en beterschap gewenst.

Anoniem zei

veel sterkte! Hopelijk is het ergste achter de rug!

Anoniem zei

Damn! Ik dacht ook dat jullie op vakantie waren.
Veel sterkte!