woensdag, oktober 01, 2008

familieruzie wordt bendeoorlog


Uit De Morgen (artikel niet online) van vandaag:
"Al vier maanden lang worden de Golfstraat en Polostraat op het Antwerpse Kiel regelmatig opgeschrikt door bloedige vechtpartijen. Wat begon als een kleinschalig incident tussen twee Marokkaanse families dreigt nu uit te groeien tot een ware bendeoorlog. Sinds de ruzie tussen twee families uit de buurt eind mei begon, is de politie al meer dan veertig keer tussenbeide moeten komen. Het recentste incident dateert van vrijdagnacht, toen café Alexiyhut door een vijftiental jongeren werd vernield. Twee mensen werden zwaar gewond naar het ziekenhuis gevoerd. Een wraakactie voor een gevecht eerder die avond waarbij een jongen enkele messteken kreeg."

De twee families blijken al 15 jaar bij elkaar in de buurt te wonen.
Maar sinds een vechtpartij tussen twee minderjarige kinderen van beide families is de boel helemaal uit de hand gelopen.
Bemiddelingspogingen van de moskee hielpen niet.
En de twee families beweren allebei slachtoffer te zijn.
In De Morgen zeggen ze -verrassend eensgezind- te vrezen voor dodelijke slachtoffers:
"'Je moet ogen op je rug hebben', zucht Youssef C. (19). 'Een tripje naar de bakker kan eindigen met een mes tussen je ribben.'"

3 opmerkingen:

De zanger....... zei

't Kiel is goe bezig,
ook al zeggen ze van niet...
(3x herhalen)

En wie durft nu nog zeggen dat het Kiel maar een saaie bedoening is...

jan zei

het is natuurlijk wel erg dat dat al 4 maanden bezig is zonder dat er korte metten mee wordt gemaakt.

ic zei

Wat er in de krant staat is natuurlijk niet 100% waarheid. De familie C. wordt al maandenlang geterroriseerd door de familie T. Het is wel duidelijk wie het slachtoffer is als je weet dat het voor de familie T. niet de eerste keer is dat ze in een ruzie verwikkeld raken zonder gevolgen. Denk maar aan de commisaris die de familie T. een paar jaar geleden heeft aangevallen dan weet je wel zo wie het slachtoffer is.