woensdag, oktober 04, 2006

Braembrokken


Eén van de drie liften is al meer dan een jaar stuk. En de tweede blijft geregeld hangen. Bewoners van één van de Braemblokken in de Aloïs De Laetstraat op het Kiel klagen in de Gazet van Antwerpen (artikel niet online) de gebreken in hun appartementsgebouw aan. Hoewel de sociale woonblok gerenoveerd werd, blijft de ellende duren. Behalve kapotte liften, sluiten enkele deuren niet goed, staan de tegels vol strepen, en vooral: het trappenhuis wordt nog nauwelijks gepoetst.

Maar er is iets anders in het artikel waar ik pas écht boos om word. Johan Vandenberghe, de directeur van de sociale huisvestingsmaatschappij "Huisvesting", reageert zo op de kritiek: "Er gaat bij iedere woningmaatschappij wel eens iets verkeerd. We roepen bewoners altijd op zich met klachten tot ons te wenden, en niet tot de pers." Ronduit degoutant omdat deze mensen al in juli een brief stuurden naar de maatschappij waar geen enkel gevolg aan werd gegeven. Wat de directeur wel toegeeft is: "Er waren problemen met een externe firma die het blok schoonmaakt, maar die zijn bijna opgelost". Nu heeft diezelfde "Huisvesting" ook op Linkeroever heel wat sociale woonblokken. Ik weet dat de bewoners daar dezelfde problemen met properheid meemaakten door de overstap naar die externe firma. En dat die bewoners óók het gevoel krijgen dat ze -ondanks tientallen brieven- tegen een muur staan te praten.

Wanneer ze dan eindelijk een forum krijgen in een krant, durft de directeur hen nog verwijten te maken. Wordt het geen tijd dat directeurs van een sociale huisvestingsmaatschappij verplicht in hun meest delicate appartementsblok gaan wonen? Ik durf te wedden dat problemen dan niét zo lang blijven aanslepen. G**ver***

Geen opmerkingen: