vrijdag, oktober 06, 2006

Kiel headlinenews


Opvallend veel nieuws over het Kiel vandaag in de kranten.
De Morgen (artikel voor één keer wel online) weet dat "Wie opgroeit in de Jan de Voslei op het Kiel heeft al in het lager onderwijs tot drie keer meer kans om meerdere jaren achterop te geraken, vergeleken met leerlingen die opgroeien in de Karel Oomstraat of de Markgravelei". Dat blijkt uit onderzoek van de Databank Sociale Planning van de stad. Niet meteen goed nieuws voor mijn dochtertje van 3. Maar laten we hopen dat gemotiveerde scholen als De Toverbol die situatie kunnen omkeren.

Beter nieuws in Het Laatste Nieuws (artikel niet online). Nadat in de Atletenstraat op het Kiel twee maanden lang een put gaapte van een halve meter diep, is die gisteren gedicht. Dat dat gebeurde één dag nadat de krant er aandacht aan besteedde, moét echt toeval zijn.

Maar Gazet van Antwerpen (artikel niet online) prikkelt het meest mijn nieuwsgierigheid. In haar wekelijkse caférubriek noemt de krant café "Atletiek" op het Kiel één van de drie beste bruine kroegen van Antwerpen. De krant is overigens lyrisch over de hele wijk: "Als wij de Toeristische Dienst van de stad Antwerpen waren, dan zouden we daguitstappen naar het Kiel organiseren. En het gaat ons zelfs niet over de heraangelegde Sint-Bernardsesteenweg, de heropening van de Tir of de gigantische infrastructuurwerken die er zijn gebeurd. Loop in de wijk rond, snuif de sfeer, bekijk de prachtige gebouwen die Art Nouveau uitstralen." Maar het gaat dus over het café. Dat heet in het artikel een "huiskamercafé", er staat blijkbaar nog een authentieke jukebox en -best of all- het wordt uitgebaat door de dochters van de vroegere bazin. "Veel korter bij de hemel kom je niet in dit tranendal. Zittend in een sfeervol café, genietend van een pint, …" besluit de auteur van de Frut. Nu alleen nog achterhalen wáár ik café Atletiek ergens vind, want dat vergeet de krant -wat wil je na je dertiende pint- te vermelden. (hulp welkom overigens)

Oh ja: en ook nog meegeven dat in de Nova (Schijfstraat 105) deze zaterdag een tweedehandsbeurs voor kinder- en babykleding wordt gehouden tussen 13u en 16.30u.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

café Atletiek is te vinden recht tegenover die Chinees op de 7e Olympiade Laan.
zonder dank.

Anoniem zei

mt zo'n oude dame achter de toog die elk glas nog meteen afdroogt na het spoelen...

www.hetkielblogt.be zei

@hilts
@jan
en nu pas vertellen jullie mij waar jullie al die tijd uithangen
't is schoon …

Anoniem zei

Cafe athletiek staat trouwens over te nemen! (Meer info bij de uitbaatsters)