zaterdag, december 30, 2006

Boem


Normaal staan ze op de hoek van onze straat te voetballen.
Onze vaste hangjongeren.
Maar vandaag worden er geen ballen op elkaar afgevuurd.
Voor de verandering hebben ze voor vuurpijlen gekozen.
Het oogt een beetje surrealistisch: één van de oudere tieners zit achter een jongere aan, en knalt ondertussen de ene vuurwerkpijl na de andere in zijn richting.
De Bosschaertstraat kleurt rood. Dan weer geel. Dan groen.
Als ik dit een uurtje later tik, hoor ik de pijlen nog steeds knallen.

Beetje eerder was mijn liefste al op twee moslima's gebotst tijdens het winkelen in de Abdijstraat. De twee liepen naast elkaar, en weken geen millimeter op het voetpad. Mijn liefste niet veel meer (hoewel ze volhoudt dat ze haar schouder een beetje afwendde). Maar goed: zo'n 'boenk' zoals je er wel vaker hebt als je gaat shoppen. Alleen draaide één van de meisjes dit keer meteen om: "Hé. Der kan gene sorry van af zeker. Onnozel …." Het is geen catfight geworden. Maar toch: op zo'n momenten zijn die dingen even lastig slikken als Zonder-Haat-Straat-bewoner.

Anderzijds: in de Delhaize vanmorgen was het chichi-volk uit Wilrijk al even irritant (karren ruw weg duwen, mijn dochter bijna omver rijden, …).
Het zal de tijd van het jaar zijn.
Nog even volhouden …

Ps: het is nu maandag 01/07 23.08 en ik hoor nóg vuurpijlen knallen … verkopen ze die dingen tegenwoordig ook in de Aldi en de Zeeman voor 0,49 euro?

1 opmerking:

Anoniem zei

Bij ons is het net hetzelfde: al wil je je niet op stang laten jagen, soms is het sterker dan jezelf (zelfs bij mijn liefste - aka Hilts - die meestal een en al zen is ;-))
Maar als ik dan na een lange dag werken, met jengelende kinderen in de auto weeral eens loop te stressen, en in de Abdijstraat een moslim mij vriendelijk zegt: "Moge god uw kindjes zegenen", maakt dat mijn dag goed en komt de kerstsfeer toch wat terug - en maak ik voor 2007 weeral goede voornemens!
Gelukkig nieuwjaar iedereen!