vrijdag, april 13, 2007

Leegloop of uitverkoop?


Trouwe lezers hadden het er al over in de comments onder één van de vorige posts …
En het is ook Het Laatste Nieuws opgevallen …
De krant schrijft vandaag (artikel niet online):
"Het beweegt in de Abdijstraat. Sinds enkele dagen is de rijweg in de vernieuwde winkelstraat op het Kiel opnieuw open. Maar ook in het winkelaanbod hangt verandering in de lucht. Na de bekende babywinkel Queenie gaat nu ook concurrent Baby House er mee stoppen. De Kielse vestigingen van Alkader en Artfield zijn over te nemen en de zaakvoerder van juwelier Sint-Bernard laat zijn zaak over aan zijn dochter."

Toch zegt Bert Van Buggenhoudt van de winkeliersvereniging zich geen zorgen te maken:
"Waarom? Nu de straat net vernieuwd is, is dat voor vele oudere zaakvoerders hét uitgelezen moment om hun winkel 'in de etalage te zetten' en overnemers te vinden. Want wie zou er nu niet in de nieuwe Abdijstraat willen komen winkelen?"

1 opmerking:

Anoniem zei

Vind dat stoppen van Baby-House toch niet zo'n verrassing hoor.

Reeds 2 jaar geleden begonnen ze al extra inkomsten te zoeken door een groot deel van hun magazijnen in de Luxemburgstraat af te metselen en proberen te verhuren. Ik heb het nooit anders geweten dat het TE HUUR bleef staan.

Maar net als Queeny dezelfde vragen: waar gaan die mensen nu doen? De zaakvoeders-ouders waren al een stuk in de 50 maar er was toch ook nog de dochter en haar Marokkaanse echtgenoot? Kan me moeilijk inbeelden dat die mensen al financieel binnen zijn hé?

Toch lijkt "Bertje" (alias de voorzitter in zijnen witte wagen) in het echt minder positief. Hij vertelde me dat 'ie nu op zoek moet gaan naar een nieuw onderkomen (de zetel van de VZW Abdijstraat was daar gelegen) en qua toekomst was 'ie nogal cynisch dat er ongetwijfeld een mooie schoenen of textielzaak ging komen in de vrijgekomen winkels.

Heb hem toch maar gezegd dat 'ie niet het hoofd mocht laten hangen, want iedereen die Bertje kent weet dat 'ie een zéér drijvende kracht achter de Abdijstraat is.