donderdag, april 05, 2007

Turkse IkeaHet heeft een paar maanden geduurd, maar er komt een nieuwe winkel op de plek waar babywinkel Queeny failliet ging.
Werkmannen waren vanmorgen al druk bezig in de zaak, en ik zag het nieuwe logo (met excuses voor de fotokwaliteit, ik had enkel mijn gsm op zak) al uithangen:
4K Decor.

Uit hun website blijkt dat zowat de Turkse Ikea te zijn.
Keukens heten er bijvoorbeeld niet Linjär of Tidaholm, maar Mutfak.
In Schaarbeek blijken er al 4 van die Turkse Ikea's (naast de algemene 4K Decor, is er ook een "4K cuisine" en een "4K Bébé") te zijn.
En ook in Laken is er eentje.
Maar dit wordt de eerste in Antwerpen.

UPDATE:
Het blijkt meer een Turkse Brico dan Ikea te zijn. Dat schrijft toch Het Laatste Nieuws (artikel niet online) vandaag. De krant weet dat 4K de productie van hun keukens al heeft moeten stopzetten, en vooral spullen als laminaat of verf verkoopt. Zaakvoerder Huchin Kart zegt in het artikel: "We kiezen voor de Abdijstraat omdat het een dynamische winkelstraat is. … Hier zijn nog enkele Turkse en Marokkaanse zaken. Maar evengoed filialen van Blokker, Free Record Shop en Paris XL. De 'derde generatie migranten' gaan graag winkelen waar Arabisch gesproken wordt, maar stappen evenlief de moderne winkelketens binnen."

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dan maar hopen dat de verscheidenheid blijft in de Abdijstraat! De laatste maanden is het weer erg (Sportwinkel weg, juwelier stopt ermee, Alkader en Artfield over te nemen)!
Snap echt niet waarom al die winkels ermee stoppen in de straat.

Anoniem zei

Artfield en alkader staan overal over te nemen, dat heeft niks te maken met de Abdijstraat.

Anoniem zei

Zag ik het goed vandaag toen ik de kinderen van de creche ging halen? Staat Baby House nu ook al te koop?

Vreemd, die heeft nu toch juist minder concurrentie?