donderdag, oktober 28, 2010

Geen hakken en korte rokjes voor straathoekwerkster"Ik kijk voorbijgangers aan en zeg dag.
Allochtone mannen appreciëren dat niet altijd, dat een vrouw hen in de ogen kijkt.
Daar pas ik dus wel een beetje mee op.
En voorts loop ik niet opvallend gekleed.
Geen kort rokje en hoge hakken dus
"
Dat zegt Astrid Loos, straathoekwerkster op het Kiel, vandaag in een grote reportage over haar in De Standaard (betalende link).
Wat jammer zeg … hebben al die andere wijken kortgerokte, op hakken rondtikkende straathoekbabes … en moeten wij het sober houden …

Nog enkele opvallende quotes:
"Tot voor een paar jaar lag de conflictzone hier vooral tussen de oude allochtone bewoners van de wijk en de vele inwijkelingen van Marokkaanse afkomst. Nu zijn er veel Roma-gezinnen bijgekomen. Nu zijn het de Marokkanen die schimpen op "die zigeuners", en omgekeerd"

"Her en der staan hoeken volgestouwd met oude meubels en ander afval. Een aantal gebouwen is gerenoveerd en ook netjes herschilderd aan de buitenkant. In de Alfons De Cockstraat is dat werk nog niet af. Loos: 'Voor mij is dit de grauwste straat van de hele wijk!'"

"Er zijn een hoop oudere bewoners die na zes uur niet meer buiten durven te komen, omdat ze bang zijn van rondhangende jongeren. Maar wat moeten die gasten anders, als ze met een groot gezin in een krappe sociale flat wonen? Eén keer heb ik twee groepen met elkaar zien vechten. Daar was de politie snel bij."

Lag het nu aan de journaliste van De Standaard? Die de indruk wekt dat ze nooit eerder in een wijk als het Kiel kwam en vooral oog heeft voor sociale woonblokken?
Of zag de straathoekwerkster zelf weinig positieve dingen?
Ik vind het jammer dat het zo'n grauwe reportage werd

2 opmerkingen:

Benjamin zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Benjamin zei

Hmmm, idd niet érg positief. Maar de reportage over het Coninckpleintje was nog een stuk negatiever. http://www.standaard.be/Artikel/detail.aspx?preview=1&ArtikelId=5N31J6E9

PS: fijn om te zien dat hetkielblogt terug leeft!