woensdag, november 09, 2005

Lekker rustig


Het blijft voorlopig bij die ene onnozelaar in Hoboken.
Oef.
Chapeau voor de gasten hier in de wijk die hun kop niet laten zot maken.
En chapeau voor de manier waarop politie en stadsbestuur de zaken aanpakken.
Op Linkeroever was er vanavond wel een brandje, maar de vermoedelijke dader zit al achter slot en grendel.
En burgemeester Janssens deed ook niet flauw.
Nee hij heeft geen medelijden met de idioten die in Antwerpen Noord een wagen in brand staken, en daarbij zelf brandwonden opliepen.
"Hopelijk hebben zoveel mogelijk jongeren dat gezien", zei Janssens op regiozender ATV. "Zodat ze beseffen dat auto's in brand steken geen ongevaarlijk tijdsverdrijf is".

Het feit dat échte rellen uitblijven en dat de politie de enkele heethoofden meteen bij de lurven heeft, maakt het persbericht dat de idioten vandaag verspreiden hol klinken.
Als je hun versie van de feiten leest ("Het Vlaams Belang is ervan overtuigd dat de brandstichtingen het werk zijn van extremisten die proberen ook in Antwerpen het vuur aan de lont te steken. De relschoppers, de rotte appels moeten eruit en hard aangepakt worden."), vraag je je af of die mensen wel écht in Antwerpen wonen.
Want ondanks het feit dat het VB pleit voor "ostentatieve geuniformeerde aanwezigheid van politie in de straten" kan je vanavond enkel vaststellen dat de aanpak van het stadsbestuur wèrkt.
Het is hier opnieuw heerlijk rustig vanavond.

Ps:
Hoewel toegegeven: ik was gisteren écht wel even geschrokken toen dat eerste bericht over brandstichtingen kwam. Maar ik denk dat je dat wel begrepen hebt uit het bericht van gisterenavond. De auto staat trouwens nog altijd buiten geparkeerd. Ach wat zou er gebeuren? En bovendien: ik ben véél te lui om die garage uit te mesten.

Geen opmerkingen: