dinsdag, maart 11, 2008

Beerschot belooft beterschap parkeerellende


Dat heb je natuurlijk als een invloedrijke buurtblog :-) een open brief publiceert:
Beerschot en burgemeester Janssens kondigen aan de parkeerproblemen bij thuiswedstrijden te zullen aanpakken.

Het is te zeggen …
Dit seizoen worden overtredingen nog gedoogd (politie zal geen boete uitschrijven maar waarschuwingsbriefje tussen de ruitenwisser stoppen).
Vanaf volgend jaar komt er dan een shuttledienst die supporters van parkeerterreinen aan de rand van de stad tot aan het stadion zal brengen.
Bovendien mogen bezoekende ploegen nog slechts 675 supporters meebrengen.

Voor de België - Holland op het Kiel zal de regeling in elk geval nog niet gelden.
Ja u leest het goed: de Belgische olympische ploeg speelt op 24 juli tegen Nederland als voorbereiding op de Spelen.
Volgens de Voetbalkrant zal dat waarschijnlijk in het Beerschot stadion gebeuren.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

zelf ben ik geen echte voetballiefhebber, maar heb er geen probleem mee om zo dicht bij het GBA-terrein te wonen. Overal lees ik dat men maatregelen gaat nemen om bezoekers te mobiliseren hun wagens elders te parkeren tegen betaling en het openbaarvervoer te nemen. Allemaal mooi en wel, maar maatregelen die het de bewoner makkelijker maken, lees ik nergens. Moeten bewoners hun wagens ook op de betaalparkings gaan plaatsen? Parkeren op de middenberm is soms een oplossing voor de bewoners. Nu al houden bewoners er rekening mee wanneer er thuismatchen zijn, ofwel vroeger naar huis komen, langer wegblijven of helemaal wegblijven.
Wel hoop ik dat 'de ratten' nog lang op 't Kiel blijven spelen, zo blijft de buurt de nodige aandacht krijgen van het stadsbestuur, wat de verloedering afremt.
PS wie kan mij in contact brengen met de bewonersvereniging van 't Kiel?

Tompie zei

Volledig akkoord met bovenstaande reactie. Als je hier woont, is het gewoon een ramp om je auto kwijt te raken. Bovendien is de parkeerdruk hier al vrij hoog, in vele huizen zijn meerdere flats.
Nog maar net een boete gekregen voor parkeren op een voetpad van bijna 6 meter breed om 3u 's nachts, ik hou mijn hart vast als de politie volgende jaar strenger zou optreden.
Men zou voor de buurtbewoners een bewonerskaart moeten kunnen introduceren, zodat de politie toch enige tolerantie kan hanteren. Trouwens van tolerantie van de politie gesproken, vanavond had Galatasaray gewonnen, nu niet direct bij de deur, maar de fans kwamen massaal in autokolonne voorbij, uit de ramen en het dak hangend en luid toeterend, maar dan komt het beste, begeleid met een combi vooraan en nog een politievoertuig achteraan! Ik kon mijn eigen ogen niet geloven, de politie als beschermer van de wet en het verkeersreglement! Trouwens op zaterdagen wanneer trouwcolonnes door de Kielse straten scheuren, is politietolerantie ook alom troef ...