zaterdag, mei 10, 2008

StraatfeestjeEen vriendin die bij me in de tuin mee zat te barbecuen, dacht eerst dat het een cirkelzaag was.
Maar het bleek het patineren van een 1000cc moto te zijn op de hoek van de straat.
Gevolgd door nog een stapel andere motors.
En uiteraard een fanfare van toeters en een volledig geblokkeerd kruispunt.
Geen opstootje, maar een Marokkaans huwelijk.
"Ceremonie" duurde zo'n half uur.
Hele straat stroomde leeg om op de dorpel te kijken naar de waanzin.
Zelfs de Turkse overburen vonden het er een beetje over.

Ps: en ja u hoort de hoofdredacteur van hetkielblogt.be op deze video de intelligente opmerking maken: "Ik denk da da voor een huwelijk is"

2 opmerkingen:

Tompie zei

Het is inderdaad een beetje de spuigaten aan het uitlopen, dat ganse colonnes het verkeer gewoon lamleggen en alles kan en mag, met echt gevaarlijke situaties waarbij mensen uit de ramen hangen of gewoon op het dak van de auto zitten of in tegengestelde richting rijden ... En toen eenzelfde stoet vrijdag de overwinning van Galatasaray vierde, werden ze zelfs begeleid door de politie! Feest vieren moet kunnen, op 't Kiel altijd een beetje carnaval, maar de politie en de stad zouden toch hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Met alles door de vingers te zien in de naam van de verdraagzaamheid gaan we niet ver geraken ...!

ilias zei

Iets dat niet verboden is kan je moeilijk door de vingers zien.

Dat er af en toe een stoet wordt gehouden heb ik helemaal geen problemen mee. Ik vind het zelfs positief dat mensen op een levendige manier hun vreugde met iedereen willen delen.

De allochtonen hebben nu eenmaal een andere cultuur. Waarin dat ze zich veel expressiever uitdrukken. Iets wat wij misschien niet gewoon zijn en verkeerd opvatten.

He feit dat daar ene met zijn moto de boel op stelten zet is er misschien wel over maar wat één persoon doet moete ni op heel de groep steken.

Veralgemening blijft een hardnekkig probleem.

Misschien dat we eerst eens daar moeten werken voor we überhaupt ergens willen geraken.