zaterdag, november 25, 2006

oe oe oe


Het was weer prijs vrijdagavond op Beerschot.
Na een hele wedstrijd bedacht te zijn met oerwoudgeluiden, ging Standard-speler Mohammed Sarr de Beerschot-aanhang even feliciteren met de 1-3 nederlaag
Hij werd echter meteen bestormd door doelman Luciano en Hernan Losada. Wat tot een flink opstootje leidde op het veld.
Achteraf zei Sarr dat hij het onbegrijpelijk vond dat "Luciano, ook een kleurling, me komt vertellen dat ik moet ophouden. Een bedenking die ik me ook al had gemaakt.
Trainer Brys veroordeelde het gedrag gelukkig wel: "Het gedrag van sommige supporters is onaanvaardbaar. Die racistische spreekkoren moeten gewoon stoppen"

Maar de prijs van de onnozelheid gaat naar sommige supporters op het GBA-forum. Volgens de reacties in dit topic is het de schuld van de voetbalbond. Meer bepaald hun campagne "Oe Oe oe: hang de aap niet uit".
Dit schrijft een hele grote slimmerik die zich "r@" noemt:
"Voetbalbond komt zelf met slogan : oe oe oe hang de aap niet uit.
Wat gebeurd er ; Slogan wordt gescandeerd door aanhang (Meer is er op dat moment niet gebeurd.
Sarr komt dan provoceren op iets dat voetbalbond zelf lanceert.
Waarschijnlijk hebben de reporters dat niet gezien of gehoord.
"

Zó vooringenomen die kranten hé: dat ze niet weten dat de voetbalbond die oerwoudgeluiden heeft bedacht.
Tsss …

3 opmerkingen:

Anoniem zei

ook gortig is, de scheidsrechter die niet doet wat hij moet doen: de wedstrijd stil leggen.

maar het àllergortigst is: Steve Van Beethoven, "veiligheidsmanager Beerschot" die in de kranten "niets gehoord heeft".

dat sommige Antwerpenaren toch zò selectief doof zijn, en blijven.

Anoniem zei

Beethoven was doof, dat weet toch iedereen?

Anoniem zei

Ieder zijn mening is steeds een mooi devies. Het helpt echter om een mening te vormen als je rechtstreeks betrokken bent bij de al dan niet vermeende feiten.
Dat Van Beethoven niks gehoord heeft, heeft niks met zijn gehoor te maken. Ik was wel aanwezig die avond en kan dus als 'bevoorrechte' getuige iets beter een mening vormen. Deze hele zaak is, zoals de laatste tijd wel vaker gebeurt als er direct of indirect een allochtoon bij betrokken is, alweer enorm uitvergroot, maar vooral enorm OVERDREVEN in de media. Er werd beweerd dat de HELE match oerwuidgeluiden te horen waren aan het adres van Sarr en dat was niet alleen zwaar overdreven, doch wel een regelrechte leugen. Na enkele provacaties van de speler in kwestie is er wel wat geroepen tijdens de wedstrijd, maar dat waren nooit oerwoudgeluiden. Het was pas na het ultieme uitdagen van Sarr dat een handvol supporters hem bedachten met een OE-OE gedurende een goeie minuut... ELKE speler die na een verloren match voor de spionkop van gelijk welke tegenstrever gaat uitdagen, verdient eigenlijk alles wat op dat moment op hem afkomt. Daar achteraf over gaan zeuren, is dan ook knap belachelijk.
Voetbal is een spel waar zeer veel emoties bij komen kijken. Dat maakt tevens het succes van het hele gebeuren. Eén van de vaste ingedriënten van een avond voetbal op het Kiel, is al jaaaaren, dat de tegenstrever wordt uitgescholden voor al wat niet mooi is. Zeer vaak gebeurt dat op een ludieke manier, soms is het wat minder verfijnd (understatement). Nog NOOIT echter is er een woord in de pers verschenen wanneer een rosharige, voor vuile rosse wordt uitgescholden, als een willekeurige speler voor 'peirdesmoel' of een andere voor 'dikzak' of 'vleesklak' wordt uitgemaakt. Maar in deze tijden van buiten alle proporties zijnde 'political correctness' trekken de media alle registers open als enkele jongeren, uitgedaagd door de vijand, zich heel even laten gaan met een oe-oe die van geen kanten politiek, noch rascistische wortels in zich draagt, maar enkel een uitlaatklep van frustaties om de al dan niet terechte nederlaag, die nog maar net een feit is geworden.
Dan wordt er overal geroepen: 'BEEEEERSCHOT IIIIS EEN RASCISTISCH BOLWERK...' STEEK HET KIEL IN BRAND en VERMOORD ALLE KETTERS..."
Beerschot en zijn supporters moeten nu zwaar gestraft worden, want emoties en sfeer zijn mooi in de sport, maar andersgekleurden moeten van alle scheldpartijen gevrijwaard blijven. Vlamingen mogen nog steeds met de rotste woorden uit de Dikke Vandale bedacht worden, maar allochtone voetballers moeten ... totaal genegeerd worden... dus... anders behandeld worden dan de norm...
Een nuchtere analyse zou een heel ander verhaal geven: Wat erg en verwerpelijk zou zijn, is wanneer SYSTEMATISCH elke andersgekleurde die de bal raakt met een oe-oe bestookt wordt. Onmiddellijk verbannen naar onherbergzame oorden, zulke rascistische onmensen. Maar een speler die de hele match het publiek uitdaagt en het nodig vindt om na het einde van die match nog wat zout in de wonde komt strooien, die moet niet zeuren dat hij voor 'jeanet', 'fooraap' of in onderhavig geval voor gewoon bosneger wordt uitgemaakt me er nog wat oerwoudkreten bovenop.
Zoals steeds vaker,zal ik vanwege niet uitgesproken ANTI-rascistisch nu wel het stempel RASCIST meekrijgen, maar mijn allochtone vrouw en vrienden zullen je te gepasten tijde wel terechtwijzen...

groet
HY