woensdag, september 26, 2007

73


Het zijn er 73 … het aantal rondhangjongeren op het Kiel.
Dat schrijft Gazet van Antwerpen vandaag.
Volgens de krant brengt de politie sinds een half jaar de jongeren in kaart.
Wat dat net betekent -een fotoboek? een register? een poëzie-album waarin ze een tekening maken voor oom agent?- wordt niet duidelijk uit het artikel.
Maar wel dat het er dus 73 zijn.

Nog meer cijfers in het artikel:
In de eerste helft van dit jaar werden binnen Over 't Kiel Centrum (zo heet het project) 1.373 personen en 857 personen grondig gecontroleerd. Dat resulteerde respectievelijk in 145 en 147 pv's of administratieve sancties. 'Nu al krijgen we nog maar weinig klachten van nachtelijke overlast door jongeren. Ook werden er van de 43 gecontroleerde instellingen al tien gesloten', weet commissaris Wouters."
En het artikel in de Frut eindigt alsof het door commissaris Wouters zélf geschreven is:
"De politie Zuid zet het project alleszins onverdroten verder, onder meer ook gesteund door de positieve reacties van burgers"

Misschien kan de politie Zuid ook het volgende plan overwegen:
het Kiel heeft minstens 100 straathoeken … als die 73 rondhangjongeren zich een beetje spreiden, is er van overlast geen sprake meer.
En doe ze een veiligheidshesje aan en geef ze zo'n "klaar-over-bordje", en we willen ze nooit nog kwijt.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

ik moet dringend nog eens naar de politie bellen voor nachtlawaai (met bommetjes, voetbal tegen stalen poorten ed meer) na 22u. Maar ik denk dan ze hebben we betere dingen te doen. zucht.
Nee heren van de politie het is niet beter.

Anoniem zei

Weinig klachten? Ik wil niet de verzuurde trien uithangen, maar ik denk dat er veel mensen 's nachts in hun bed met hun ogen wijd open liggen te vloeken (waaronder ikzelf) en toch niet bellen. En onze grens om eventueel te bellen is dan nog 24 uur en niet 22 uur. Waarom niet? Dat vraag ik mij 's morgens na een lawaaierige nacht telkens weer af.
Zelfs onze Marokkaanse buurvrouw zegt niets te durven doen tegen het lawaai "want dan komen ze uw kot in brand steken hoor!".

jan zei

hier is alles rustig...
welke straten wonen jullie?

Anoniem zei

Beerschotstraat, maar vlak tegen de abdijstraat.

Anoniem zei

Victoria, pas je wel op wat je schrijft? Over huizen in brand steken enzo?

Anoniem zei

in de Waarlooshofstraat