donderdag, november 11, 2010

GB faillietHet eten was er vaak al bedorven -mijn vrouw vond er o.a. ooit donkerbruine rozemarijn en beschimmelde citroenen in de (ahum) verstoog- maar nu krijg je het tenminste aan 40% korting.
De GB in shoppingcenter Den Tir is failliet.
In Gazet van Antwerpen (artikel niet online) maakt de directie van het shoppingcenter zich daar heel boos over:
Manager Els De Clercq: "Carrefour moet dringend heropenen. Zij hebben een contract getekend tot 2033. Anders wacht hen een zware schadevergoeding. Eén week gesloten in het heroplevende winkelcentrum Tir is één week te veel."

Je moet maar durven:
- met contracten werken die lopen tot je pensioenleeftijd
- je shoppingcenter "heroplevend" noemen, als minstens een derde van de winkeloppervlakte leegstaat
- en dreigen met een schadevergoeding nadat je als management in een klein shoppingcenter toelating hebt gegeven om vlak tegenover de ene nóg een supermarkt toe te laten (de Alvo)

Els De Clercq en het Tir-management lijken Comical Ali wel.
Want er valt toch écht niet meer naast te kijken: het shoppingcenter "Den Tir" is -vier jaar na de ronkende woorden bij de opening- een complete mislukking geworden
En van schepen van Economie en Middenstand en Kielenaar Robert Voorhamme (sp.a) moeten we de oplossing ook niet verwachten.
In Gazet van Antwerpen laat hij trots weten dat ze het shoppingcenter steunen door:
"de bovenverdieping te huren voor ons wijkkantoor"
Dát gaat volk lokken zeg!

Den Tir zat vanaf dag één op een verkeerd spoor:
- te klein en niet uniek genoeg om volk van buiten het Kiel te lokken (die gaan wel naar Wijnegem of de Meir)
- en niet leefbaar als het enkel op de bewoners van het Kiel moet draaien (want dat is nu eenmaal zo: het gemiddelde loon ligt lager dan in veel andere stadswijken)

Consultancybureau hetkielblogt.be doet schepen Voorhamme en de comical Ali's van "Den Tir" de oplossing gratis en voor niets cadeau:
maak er een outlet-shoppingcenter van!
Dat past wél bij de portefeuille van veel shoppende Kielenaars.
En nog belangrijker: het zal volk van buiten de wijk lokken, want zo'n outlet-shoppingcenter bestaat nog niet in Antwerpen.
Daarvoor moet je nu nog helemaal naar Maasmechelen rijden.
Graag gedaan, dankuwel …

3 opmerkingen:

Feniks zei

Ja, triest is het wel. Ik vond dat er de laatste tijd heel weinig bijgevuld werd, en stapte steeds vaker teleurgesteld buiten, recht de Alvo binnen. En den Tir is inderdaad een mislukking. Toen Leen Bakker, Casa en de fietsenwinkel (én Torfs!) verdwenen, is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Ik vraag me af welke winkels ze in die nieuwe gebouwen aan de overkant gaan duwen. Was er geen sprake van een City Delhaize en een Quick?

Proficiat trouwens met de heropleving van de Blog!

Feniks zei

Ik denk dat het niet doorgaat: gisteren hing er een papier dat de winkel wegens technische problemen 'tijdelijk' gesloten was. De rekken waren gewoon gevuld.

www.hetkielblogt.be zei

@Feniks: jammer voor al die bruine rozemarijn die we hadden kunnen inslaan :)

En bedankt voor die "proficiat" :)