vrijdag, september 30, 2005

Krantenkoppen (2)


GBA buigt pas na strafschoppen (De Standaard)
GBA stunt niet op penaltystip (De Morgen)
Beerschot dicht bij stunt (Het Laatste Nieuws)
L'OM au forceps (L'equipe)

Ik vind die laatste van de Franse sportkrant de mooiste. Maar toegegeven: ik heb moeten opzoeken wat "forceps" betekent. Het is zo'n tang die ze bij een bevalling gebruiken. Vrij vertaald: L'OM met héél héél véél moeite naar de volgende ronde.

De Morgen meldt op de voorpagina niets over de wedstrijd, maar wel: "Beerschot-aanhangers slaags in Marseille". Wie enkel de kop leest, denkt dat het onze supporters waren die de boel hebben verziekt. Maar het artikel nuanceert gelukkig dat de Beerschot-aanhang de hele dag uitgedaagd was. Het relaas op het forum van GBA klinkt behoorlijk griezelig:
"Nooit in mijn leven als voetbalsupporter zo'n laffe hooligans tegengekomen dan die van marseille … Heel de wedstrijd stenen en andere projectielen (waarschijnlijk met katapulten) in ons vak doen belanden, met als gevolg, verschillende, onschuldige gekwetsten met hoofwonden. je wist op een bepaald ogenblik niet meer waar kruipen, want van de achterkant kwamen flessen en andere projectielen. samen met mijn zoon, dekking gezocht onder onze rugzak. niets werd ontzien, kinderen, oudere mensen. staan ze stom dat onze aanhang hierop reageert. … nooit zo lang in een stadion geweest voor een match van de ratten. van 18.30 tot 1u 's morgens ! omdat wij dan nog niet veilig konden vertrekken, onder een zware politiebegeleiding naar de luchthaven gebracht."
Dan was het in mijn living gisterenavond een veel gezelliger feestje.

Update: Ook de officiële website van de club meldt nu dat de rellen de schuld waren van de OM-aanhang en de slechte ordehandhaving. Het artikel vermeldt ook dat Olympique Marseille burgemeester Janssens letterlijk een hele tijd in de kou liet staan vooraleeer hij het stadion binnen mocht.

Geen opmerkingen: