zondag, oktober 01, 2006

ibericoToegegeven: er zijn mooiere foto's, maar ik had gisteren enkel mijn Nokia bij in "Centro Iberico" op het Kiel.
U herkent mosseltjes in witte wijn met tomaten en look, patatas bravas, albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus), lamsvlees met worteltjes en kruidige kip. Wat later arriveerden ook nog gamba's in look, gamba's a la plancha, calamares en gefrituurde krabsticks. We bestelden er een flesje witte huiswijn bij, aperitiefden met een heerlijke droge sherry en keuvelden na met een Spaanse cognac (geen koffie want het apparaat was stuk).
Voor dat alles betaalden we 63 euro, en we kregen het compliment dat we "goede eters waren". We hadden dan ook geen kruimeltje achtergelaten (letterlijk zelfs, want ook het broodmandje was leeg om al die lekkere sauzen van de verschillende tapas op te dippen).

Maar als het eten al uniek is in dit Spaanse restaurant, dan is de sfeer dat nog veel meer. Want "Centro Iberico" mag dan een beetje als een kantine ogen met haar eenvoudige tafels en bakstenen muur, de ambiance is fantastisch. Waar zitten zowel Spanjaarden en Kielenaars aan tafel, proberen stomdronken Nederlanders te socializen met Antwerpenaren en komen ook nog eens voetbalsupporters hun pint drinken na de match?

Wie zelf wil proeven: u vindt "Centro Iberico" in de Hockeystraat.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

het klinkt geweldig. Nu de Hockeystraat nog vinden.

Anoniem zei

tram 2, halte schijfwerpersstraat ;-)

Anoniem zei

amai, gij kunt stevig drinken.

www.hetkielblogt.be zei

@anonymous: u had de Nederlanders aan het tafeltje achter ons eens moeten bezig zien

Anoniem zei

maar ach een verjaardag van een goede vriend moet toch goed gevierd worden!!! En zeker als je deze niet meer zo vaak ziet!! afz. een van de hollanders

www.hetkielblogt.be zei

@één van de hollanders:
absoluut … maar het blijft me benieuwen hoe jullie op het Kiel terecht zijn gekomen? Of woont de jarige vriend -of jij- hier?

Kx zei

Wij hebben onze laatste 2009 les Spaans daar gekregen. Voortreffelijk. Leuke gesprekken met veel grammaticaal haar op.
Kx