vrijdag, januari 20, 2006

Chalet


Fascinerende foto's gevonden dankzij het stadsarchief.

Blijkbaar stonden er tot de jaren '60 houten noodwoningen rond de Silvertopblokken (link naar foto). De chalets van het Kiel, zeg maar. Ik heb nergens kunnen terugvinden voor wie de houten woningen bestemd waren. Had het nog met de oorlog te maken? Een watersnood? Of gewoon tijdelijk tot men naar de Silvertop kon verhuizen? Maar misschien bent u oud genoeg om het zich te herinneren?

En -zie ook de vorige post- het is nauwelijks te geloven dat deze schietstand (link naar foto) binnenkort een H&M zal zijn.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Volgens mensen die oud genoeg zijn om het zich te herinneren, waren het noodwoningen om de woningnood na de oorlog op te vangen. "De barakken" zijn nog blijven staan tot in de jaren zestig, op het einde zouden ze lang leeg gestaan hebben. Er was ook een "blikken school" in de Bosschaertstraat en een houten school aan de Emiel Vloorsstraat.

Unknown zei

Ik heb daar als kind nog gewoond. Ze waren idd voor de woningnood na de oorlog. Door de overlast van zigeuners, die zich daar later met hun woonwagens vestigden, moest iedereen daar verdwijnen.