dinsdag, februari 14, 2006

1 op 4 jongeren Kiel werkloos


Van alle jongeren tussen 18 en 25 is op het Kiel 23% werkloos. Dat schrijft Gazet van Antwerpen vandaag. Da's verschrikkelijk veel, maar daarmee zijn we nog niet de belabberste Antwerpse wijk. Antwerpen Noord (34%) en Borgerhout (27%) doen nog slechter. GVA baseert zich voor de cijfers op de stedelijke arbeidsmonitor.
Die blijkt nog wel meer opvallende gegevens te bevatten. Behalve op Luchtbal is er ook geen enkele andere wijk waar de langdurige werkloosheid zo zwaar weegt. Op het Kiel zit 59% van de werklozen langer dan één jaar zonder job.
Vreemd is dan weer het erg lage aantal werkzoekenden die OCMW-steun trekken op het Kiel. Slechts 6,5% van de steuntrekkers woont hier. Terwijl één op drie in Antwerpen Noord woont. En ook Borgerhout (12%), en Antwerpen Centrum -2018 (9,8%), 2000 (9,7%)- tellen opmerkelijk meer steuntrekkers.

Nog één kanttekening bij de cijfers. Bij mij in de straat wordt sinds dit weekend door stielmannen keihard gewerkt in dat huis dat onlangs werd verkocht. Ze zijn er nu -het is 22.34 uur- aan bezig. En ook zondag waren ze tot middernacht in de weer. Misschien ben ik overdreven argwanend, maar iets zegt mij dat die arbeidsuren wel eens zouden kunnen missen in de officiële statistieken die over het Kiel worden bijgehouden.

Geen opmerkingen: