dinsdag, februari 21, 2006

"donker = geen patiënten meer"


Dokteres Kristin Jacob -met een praktijk op de Sint-Bernardsesteenweg- durfde al een tijdje 's avonds geen wachtdiensten meer te doen. Nadat ze traangas in haar ogen gespoten kreeg. Haar echtgenoot Patrick Ceurvelts haakt nu ook af. Toen de dokter donderdag 9 februari de wachtdienst van zijn vrouw overnam, werd hij overvallen door twee mannen in bivakmuts. Die klopten met de kolf van hun pistool op zijn hoofd, ook al had hij het geld al afgegeven. En ze verbrijzelden één van zijn vingers.
Wie dacht dat de dokters op het Kiel overdreven door mogelijk te te stoppen met de wachtdiensten weet nu beter. Het nieuws staat vandaag in Het Laatste Nieuws/De Nieuwe Gazet.
En kan je het kwalijk nemen dat het dokterskoppel geen patiënten meer wil binnenlaten als het donker wordt? Alleen begrijp ik niet waarom ze op het Kiel ook het systeem van één centrale wachtdienst niet overnemen. Dat werkt in Deurne/Borgerhout uitstekend. Handig voor de patiënten: want nooit meer zoeken naar de dokter van wacht. En veilig voor de artsen: want ze zitten met meerdere collega's samen op die centrale.

Geen opmerkingen: