woensdag, juli 26, 2006

O wat zijn die ratten klein


Germinal-Beerschot heeft dit seizoen de op één na kleinste ploeg van de competitie. Dat blijkt uit de statistieken die Sport Voetbalmagazine (artikel niet online) vandaag publiceert in haar competitie-special.
De gemiddelde Beerschotter -dat heb je met al die Argentijnen- meet 1m78,8. Enkel Beveren -dat heb je met al die Ivorianen- scoort met 1m78,0 nog lager. De kleinste paars-witte kabouter is Dickson Ageyman met 1m65. Enkel Jurgen Cavens trekt als grootste met zijn 1m89 het gemiddelde nog wat omhoog. Hoewel hij met zijn 87 kilo ook meteen de zwaarste is (blijkbaar kan ik dus óók nog spits worden?).

Verder leren we dat een gemiddelde wedstrijd 7.428 toeschouwers trok vorig seizoen. Maar dat had volgens sporteconoom Trudo Dejonghe flink meer kunnen zijn. In een interview met De Morgen (artikel niet online) veegt hij de club de mantel uit omdat ze naliet om na de bekerwinst aan klantenbinding te doen: "Dat het bestuur vorig jaar de bekeroverwinning niet heeft aangegrepen om aan klantenbinding te doen is een blunder van formaat. Zeventienduizend toeschouwers zaten er op de Heizel. Die hadden allemaal een brief moeten krijgen met een aanlokkelijk voorstel om abonnee te worden. Noem het gerust een gebrek aan degelijk management van de top."

Postieve noot: Dejonghe voorspelt dat die andere Antwerpse ploeg op termijn zal "sterven", dat er in Antwerpen een potentieel is voor vijftien- tot twintigduizend supporters, en voetbalmagazine pronostikeert een zevende plaats dit seizoen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Vanavond mijn abo op zak se!

www.hetkielblogt.be zei

@clopin:
nadat je dat van Eveline Hoste had gelezen?

Anoniem zei

Daar ga ik nog eens over nadenken ;)