dinsdag, september 19, 2006

Kielse Groen!e (het kiel kiest 3.0)


Kiezen is moeilijk.
En dus helpen we graag een handje.
Hetkielblogt stelt vanaf nu tot 8 oktober zoveel mogelijk Kielse kandidaten op de districtsraadslijsten voor.
We smijten hen allemaal hetzelfde lijstje vragen voor de voeten.
Harry Schram -29ste op de Groen! lijst- bijt de spits af.

• Hoe lang woon je al op het Kiel?
"Van toen ik 3 jaar oud was. Eerst 34 jaar in de Expowijk (Tentoonstellingslaan, Edgard Casteleinstraat, Eric Sasselaan) en sinds 1997 in de Schijfwerpersstraat aan den Beerschot."
• Wat doe je in het dagelijkse leven?
"Ik ben sinds 1 juli directeur van EAZA, de Europese vereniging van dierentuinen en aquaria. Voorheen coördinator van het EHA! (EcoHuis) in Borgerhout."
• Wat is je favoriete winkel in de wijk?
"Ik zit op weekdagen in Amsterdam, en in het weekeind op het Kiel, en dan is het zalig om (zelfs op zondag) gewoon een warme bakker binnen te stappen die echt brood bakt, in plaats van een soort ondefinieerbaar organisch piepschuim."
• Waar ga je iets drinken/hapje eten in de buurt?
"Op 2 minuten van mijn huis zijn er : een leuk buurtrestaurant (Borsalino), een Spaanse eetkroeg, twee Chinezen, een pittabar, en drie frituren. En een apotheker voor als dat allemaal te veel wordt."
• Wat is de grootste troef van het Kiel?
"Een sociale en kleurrijke buurt met (voorlopig) nogal wat (maar helaas steeds minder) groen. Hier en daar een fraai gebouw. Goede bereikbaarheid, ook met het openbaar vervoer."
• Wat is het grootste gemis?
"Eén of meerdere toffe cafés en terrassen, voetballiefhebbers die niet allemaal per sé met hun auto tot onderaan de tribune willen rijden - een goed park & ride systeem tijdens Beerschotwedstrijden dus. En een goeie Ringbus-verbinding (naar o.a. Berchem station)."
• Noem twee heel concrete dingen die je voor deze wijk zou willen realiseren in de districtsraad?
"Meer groen in de straten, meer natuur in de parken. Verstandig omspringen met het Bouwcentrum en omgeving (inclusief oude jeugdherberg)."
• Persoonlijk mis ik een leuk -wat jonger- café met terras op het Kiel (denk aan het Zeezicht op Zurenborg, de cafés op het Mechelseplein of de Entrepot du Congo op het Zuid). Is er iets dat je kan doen in de districtsraad om deze wijk aantrekkelijker te maken voor mijn potentiële cafébaas?
"Zo’n café is vrees ik alleen haalbaar als je ook het publiek ervoor naar de buurt kan halen. Met een goeie mix van kwalitatieve huur- en koopwoningen voor een heel divers publiek, komen we al een heel eind op weg."

Geen opmerkingen: