zaterdag, september 02, 2006

kip


Daarnet bij onze favoriete meester in wild en gevogelte een lekkere kip gaan kopen om vanavond te vullen met kruiden en te braden in de oven.
(als u het ook eens wil proberen: dit is het Jamie Oliver recept)
Ik wilde bij Hermans weten hoe het toch komt dat hun kippen zoveel lekkerder smaken dan die uit de supermarkt.
Daarop kregen ik en mijn dochter een heel exposé over hoe slecht supermarktkippen behandeld worden, en wat voor een fantastisch leven een Hermans-kip geniet. We leerden dat supermarktkippen vochtabsorberende producten toegediend krijgen, en Hermans-kippen alleen maar lekkers. Hoe supermarktkippen op 4 weken vet gemest worden, en Hermans-kippen daar 8 weken voor krijgen. Hoe supermarktkippen opeengepakt zitten, en Hermans-kippen de ruimte krijgen.
Toen we buitenstapten en ik de kip -die in zo'n wit slagerspapier was verpakt- onderaan in de buggy legde, vroeg mijn dochertje iets dat ze in de supermarkt nog nooit heeft gevraagd: "En hoe héét deze kip nu papa?"

Ps: dochterlief heeft zelf een naam verzonnen (ik wilde Hermans er niet mee lastig vallen). Vanavond eten we "Poe" op nadat ze anderhalf uur in de oven heeft liggen braden.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Orgineel en funny. Ga zo door.. Wel meer plaatjes! Kippen bijvoorbeeld... Of zoek een plaatje van Bram Breedveld. Kijk ook op www.citronn.blogspot.com en geef commentaar op mijn blog. Groeten van de Tieneres

Anoniem zei

tiens. wel raar dat hun eieren dan de stempel dragen die alleen op legbatterij-eikes staan.

en je beseft toch dat die vriendelijke meneer hermans degene is die toendertijd moeilijk deed over het linken naar de site van de abdijstraat, aangezien hij daarvan de webmaster is?

www.hetkielblogt.be zei

@anonymous: ik probeer niet te overdrijven met plaatjes om de site snel genoeg te houden. Maar als ik je daar een plezier mee kan doen: volgende keer een foto van mijn kip. Beloofd :)

@hilts: hebben ze tegenwoordig zo geen bio-kiekens met een ingebouwd 'stempelmachien' in hun kont?

Anoniem zei

hoe was de kip?
het recept ziet er in ieder geval heeeeerlijk uit!