maandag, september 11, 2006

rat kleurt paars


rat3
Herinner u de 5 meter rat die het Kiel vorige week cadeau kreeg?
"Dit beeld is een hommage aan het Kiel", heette het in het persbericht. En nog dat: "Het beeld is bedoeld om de omgeving op te waarderen en meer publiek aan te trekken."
Maar Beerschot-supporters mopperden op hun forum al dat het betonnen beeld meer weg had van een gigantisch konijn dan een rat.
En nu heeft het ding ook nog eens een flinke laag paarse verf over zich heen gekregen van een grapjas.
Vreemd, want in een eerder artikel in Het Laatste Nieuws (artikel niet online) beweerden de verantwoordelijken nog dat het beeld "grafitti-bestendig" was. In een stuk dat vandaag in diezelfde krant staat, kan districtsvoorzitter Stephan Bogaert enkel nog groen (sorry: paars) lachen: "Dit is stom vandalisme. Waarom moet dit altijd gebeuren?".
En gelijk heeft hij natuurlijk. Het was écht niet te voorspellen dat zo'n grijze betonnen rat op het Kiel voor grapjes tussen supportersgroepen zou zorgen. En het is ook écht uitgesloten dat dat in de toekomst nog zal gebeuren.

Ps: hier nog enkele foto's.

1 opmerking:

Anoniem zei

Die rat zag eruit als een steriele laboratoriumrat, gedwee wachtend op de fatale spuit.
Met dit beeld is de Lange Wapper van zijn voetstuk gestoten als lelijkste standbeeld van 't stad. Heb ook goed gelachen toen iemad "pijp mij" op de sokkel van Lange Wapper had geschilderd.
Deze 'vandalen' verdienen een prijs.